Warning: Table './bezmishka/watchdog' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:7:\"warning\";s:8:\"%message\";s:40:\"Creating default object from empty value\";s:5:\"%file\";s:65:\"/home/bezmishka/bezmishka.org/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc\";s:5:\"%line\";i:33;}', 3, '', 'http://bezmishka.org/taxonomy/term/2', '', '54.92.167.9', 1493122713) in /home/bezmishka/bezmishka.org/includes/database.mysql.inc on line 135
Ръководства | Официален информационен сайт „Без Мишка”

Ръководства

warning: Creating default object from empty value in /home/bezmishka/bezmishka.org/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
Тук ще намерите ръководства, свързани с компютърният софтуер, работа с някои популярни софтуерни продукти и още.

NVDA Snapshot Downloader: Представяне

Искам да представя на вашето внимание една малка, но полезна програмка. Тя се нарича "NVDA Snapshot Downloader", и както подсказва името й, служи за изтегляне на най-новите snapshot версии на безплатния екранен четец NVDA.

NERO: Съхраняване в ISO образ с помощта на NERO Burning ROM

В това ръководство ще ви обясня как да съхраните в ISO файл избрани от вас данни, вместо да ги записвате на физически носител (CD/DVD).

KMPlayer: Запомняне позицията на възпроизвеждане

В това ръководство ще ви обясня как да накарате KMPlayer да запомня позицията на възпроизвеждане дори след като сте затворили плейъра.

KMPlayer: Преход до желана от нас времева позиция

Предполагам че доста от вас ползват KMPlayer. Сигурно неведнъж сте искали да отидете до точно определена времева позиция във възпроизвеждащия се в момента файл (?). В това кратко ръководство ще ви обясня как става това.

SpeechLab: Поправка на инсталацията на продукта

Понякога се случва нещо да се повреди в дадена програма, и тя спира да работи правилно. Затова някои от използваните в софтуерните разработки инсталатори имат опцията за поправка на инсталацията на дадената програма. Такава опция има и инсталаторът на синтезатора на българска реч (продуктът "SpeechLab"). В това ръководство накратко ще ви обясня как можете да направите поправка на инсталацията на SpeechLab, ако някога ви се наложи да го правите.

ItaEst: Правописна проверка и коригиране с безплатния български спелчекер

ItaEst е безплатна програма за правописна проверка (Spell cheker) и сричкопренасяне, създадена от Българската асоциация за компютърна лингвистика http://bacl.org/itaestbg.html
На тази страница има директен линк за изтегляне на инсталационния файл (с големина около 5 и половина мегабайта). След инсталацията в \Program Files\Bacl ще се създаде още една папка с име ItaEst. Там може да се намерят текстови файлове с кратко описание на програмата, но ръководството по-долу е писано за работа без зрение, без мишка и без монитор.

Nuance Talks: настройки, клавишни комбинации и работа с контакти и SMS

Тази серия от аудио ръководства първоначално е публикувана в аудио списанието на фондация "Хоризонти".

Ръководствата ще са полезни на новите и все още незапознати с Talks потребители, а защо не и на по-напреднали в работата с мобилни телефони. Те могат да послужат и на хора, които биха искали да разберат как един незрящ човек си служи с "говорещ" мобилен телефон.

Firefox - настройване на начална страница

В това кратко ръководство ще ви обясним как да си зададете началната страница на браузъра Mozilla Firefox.

1. Стартирате Firefox.
2. Избирате меню Tools и после Options.
3. Избирате таб (опция/страница) General.
4. В поле Home page изписвате адреса на сайта, който искате да се зарежда при стартиране на браузъра.
5. Натискате ОК.

Забележка: Можете веднага да тествате дали сте настроили началната страница. За всеки случай е добре Firefox да бъде рестартиран, ако не се получава веднага.

Автор: пощенски списък "Без Мишка"
Дата: 1 юли 2010 г.
Последна промяна: 1 декември 2010 г.

DropBox: Съхранение и споделяне на файлове

Тези дни попаднах на нещо много интересно - става въпрос за програма за безплатно съхранение на файлове на отдалечен сървър с опции за синхронизацията им между различни компютри и най-интересното - споделянето им с други потребители на мрежата както и с хора, които не са потребители на тази мрежа.

JAWS: Четене на главни букви

Понякога ни е необходимо да знаем точно къде в текста, който четем или коригираме, има главни букви. Jaws може да бъде настроен да казва главните букви с по-висок тон. Тук ще напиша за възможностите Jaws да произнася пред буквата думата "Главна" или да изсвирва звуков сигнал. Това може да се настрои както за всички програми, така и за определена програма (Word, Notepad и др.). Отваряме например Microsoft Word. След това натискаме Insert+6 от цифровия ред и се отваря файлът Microsoft Word.jcf с настройките на Word.

RSS

Warning: Table './bezmishka/watchdog' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:349:\"Table './bezmishka/accesslog' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('Ръководства', 'taxonomy/term/2', '', '54.92.167.9', 0, 'cO0BqEn6FMRodRGbqx4TW3', 134, 1493122714)\";s:5:\"%file\";s:66:\"/home/bezmishka/bezmishka.org/modules/statistics/statistics.module\";s:5:\"%line\";i:63;}', 3, '', 'http://bezmishka.org/taxonomy/term/2' in /home/bezmishka/bezmishka.org/includes/database.mysql.inc on line 135