Как можем да помогнем на проекта „Без Мишка”?

За да бъде актуална, полезна, достъпна и подредена нашата страница и за да се осъществят целите на проекта “Без мишка” като цяло, ние се нуждаем от Вашето съдействие.

По-долу са описани начините, чрез които можете да допринесете за “Без мишка”.

Маркетинг и Реклама

За да се развива и реализира нашият проект, за да се усъвършенства страницата ни, то те трябва да се рекламират. Как да го правите? Покажете http://bezmishka.org на Вашите приятели и близки! Разкажете за проекта като цяло. Публикувайте информация във Вашата лична страница или печатно издание. Рекламирайте в електронните медии. Можете също да осъществявате срещи или да вземате участие в мероприятия, с цели и проекти, сходни на тези на “Без мишка”.

Езикова помощ

Владеете чужд език и можете да превеждате? Ето начин да ни съдействате, за публикуването на статии, новини и други полезни материали от Интернет, в http://bezmishka.org.
Освен това можете да превеждате на английски език материалите, публикувани вече в страницата ни, за да бъдат качени на http://bezmishka.org/en, предназначена за англоговорящата аудитория.
Можете също да ни помогнете, да комуникираме с други хора от целия свят.

Писане на...

За да го има едно ръководство или една анкета на страницата, то те трябва първо да бъдат написани.
Ако Вие умеете да търсите и оформяте материали, подходящи за “Без мишка”, или да създавате ръководства, подходящи и полезни за потребителите на страницата, можете да ни помогнете.
Можете да пишете и писма в пощенския списък, съдържащи полезна информация, предназначена за потребителите.

Коментари и въпроси

Споделете с екипа на http://bezmishka.org Вашето мнение за дадена статия или ръководство и страницата и проекта като цяло. Какво ви харесва, какво не; какво бихте искали да прочетете тук; какъв проблем имате. Какво мислите и как оценявате работата ни като цяло.
Питайте ни за програми, статии, проблеми свързани със софтуера, компютрите и Интернет. Можете да ни пишете на info@bezmishka.org или в пощенския списък на “Без мишка” - http://groups.yahoo.com/group/bezmishka/
Ако не Ви е ясно нещо по проекта, в страницата или в списъка, не откривате дадена информация – питайте.

Модериране, администрация

http://bezmishka.org предлага на своите потребители полезни ръководства за софтуерни програми; новини; статии и други материали, свързани с компютри и Интернет. В мейлинг листата се обменят писма по много теми, вълнуващи потребителите. Необходимо е да се одобряват, качват, редактират и оформят различните материали за страницата; да се контролират или изчистват неподходящите текстове в сайта и в списъка.
Освен това е необходимо да се следи посещаемостта на потребителите, както и цялостното състояние на мейлинг листата и уеб сайта.
Ако сте компетентни в тази област, можете да ни съдействате.

Графична помощ

Умеете да работите в областта на графичния дизайн? Можете да допринесете за добрия облик на страницата ни, като създавате икони, лога, флагове, етикети и други. Тези елементи трябва да са съобразени с достъпността на потребителите със зрителни увреждания на http://bezmishka.org.

Дарете средства

Искате да подпомогнете проекта “Без мишка”? Можете да допринесете за съществуването и развитието ни, като направите дарение. Средствата ще позволят за “Без мишка” да работят квалифицирани администратори, дизайнери, отговорници по съдържанието и други сътрудници по проекта; да се осъществяват целите на “Без мишка”; да се рекламира; да се хоства страницата; да се финансира цялостното развитие.

Помагайте на потребителите

Как? Отговаряйте на техни въпроси, свързани с “Без мишка”. Упътвайте ги в страницата и в списъка, как да стигат максимално бързо и лесно до информацията, която търсят, Влизайте в страницата и помагайте на тези, които имат затруднения.

Бъдете активни

Като посещавате страницата и пощенския списък на “Без мишка”, Вие ще ни покажете, че има смисъл от тях, че са полезни за Вас, че Ви интересуват.

Пишете ни за темите, които Ви вълнуват; за проблемите, които имате, само така ще можем да Ви помогнем, да ги разрешите. Вие сте главната причина този проект да съществува и да се развива.

Автор: Яна Цветкова
Дата: 19 Октомври, 2007
Последна промяна: 19 Май, 2008


Warning: Table './bezmishka/watchdog' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:404:\"Table './bezmishka/accesslog' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('Как можем да помогнем на проекта „Без Мишка”?', 'node/118', '', '54.92.167.9', 0, 'hqECiN82DIZ2nKr8fnL8M3', 116, 1493122742)\";s:5:\"%file\";s:66:\"/home/bezmishka/bezmishka.org/modules/statistics/statistics.module\";s:5:\"%line\";i:63;}', 3, ' in /home/bezmishka/bezmishka.org/includes/database.mysql.inc on line 135